Om oss

Information om KBADK


        Kungsbacka Dansklubb är en ideell förening som bildades i mars 1983 med verksamhet i bl.a. Särögården & Hanhalsgården. Med tiden utvecklades klubben och blev medlem i Svenska Danssportförbundet och Hallands danssportdistrikt samt även i Riksidrottsförbundet.


Numera driver klubben sin verksamhet i en egen lokal i centrala Kungsbacka där vi lär alla som vill att dansa.


Vår målsättning är att alla skall få en chans att upptäcka hur roligt och trevligt det är att dansa, få motion och träffa nya vänner samtidigt som man lär sig något nytt oavsett ålder.


Vi strävar efter så brett program som möjligt. Detta lyckas vi med genom att variera vårt kursprogram så att det passar både nybörjare till tävlingsdansare. Under åren som passerat har vi haft ett flertal duktiga tävlingsdansare.


        Hur lyckas vi då med detta i en ideell förening? Jo, vi har en hel mängd med dansinstruktörer, eldsjälar och funktionärer som arbetar för att uppnå ett gemensamt mål. Att driva en ideell dansklubb där alla kan vara med och dansa i en härlig gemenskap.


Kursverksamhet

        Vårt ordinarie program kan omfatta cirka 15 kurser per termin beroende på önskemål och intresse bland våra medlemmar.


Minikurser

        En minikurs är vad namnet säger, på cirka 3 timmar. Det finns inga hinder för vilken dans som lärs ut eller om den är för nybörjare eller vana dansare. Om intresset är stort och det finns möjlighet kan man bygga på med fler kurstillfällen.


Danskvällar

        Vi ordnar motionsdans och medlemsfester där alla våra medlemmar kan träffas, dansa och umgås. Det är framför allt uppskattat av våra nybörjare som får en möjlighet att dansa  utan kursledare som dirigerar byten, steg m.m. Det är även ett tillfälle för våra medlemmar att få en danskväll till låg kostnad.


Privata danskurser och uppvisningar

        Vi ordnar även kurser för brudpar, möhippor, svensexor, företag, föreningar, skolor m.m. Finns det önskemål kan vi även ställa upp med uppvisningsdans på olika arrangemang där man vill ha ett inslag som bryter av.

Kungsbacka Dansklubbs styrelse består av:


Ordförande: Maritha Ingvarsdotter Brännén

Vice ordförande: Anneli Nabbing

Kassör: Ingmar Kramén

Sekreterare : Yngve Pehrsson

Ledamot: Kaarina Andersson,

och Ann-Sofie Alexandersson

Suppleant: Vakant